Auteur Topic: Hugo: Arie van Eijden, de grote schuldige  (gelezen 5545 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline superjari

 • Vriend van AjaxForum
 • Legende
 • *****
 • Berichten: 12284
 • Reputation: +1/-0
  • Bekijk profiel
  • http://www.footygoal.net
Hugo: Arie van Eijden, de grote schuldige
« Gepost op: 23 oktober 2004, 13:56:24 »
Citaat
Dinsdag-avond konden we John Jaakke op zijn eerste openlijke leugen betrappen. Jack van Gelder verifieerde voor de NOS het bericht waarmee Frits Barend zijn uitzending op RTL 4 had geopend ('Louis van Gaal stapt op als technisch directeur!') en wat zei de voorzitter van Ajax desgevraagd? ,,Ik weet nergens van, Jack.''

Onbeschoft - en dom natuurlijk.

Gratis media-advies voor meneer Jaakke: altijd 'geen commentaar' roepen als een journalist ergens achter is gekomen, nooit ontkennen of liegen. Nog beter: gewoon toegeven, helemaal als het nieuws toch al bekend is.

Bij Ajax liegen ze vaak dat het gedrukt staat. Op 1 oktober jl. kregen wij, journalisten, een persverklaring.

Mede gezien het afketsen van de transfer van Koné is gezamenlijk besloten de doelstellingen voor dit seizoen aan te passen. (..) Ajax wil benadrukken dat hierover geen verschil van mening bestaat tussen technisch directeur Louis van Gaal en Ronald Koeman. Algemeen directeur Arie van Eijden: ,,Het is goed dat in aanwezigheid van alle betrokkenen de horloges gelijk gezet zijn en dat binnen de organisatie geen verschil van mening bestaat over de weg die Ajax bewandelt.''

Gratis advies aan alle studenten van de School voor Journalistiek: als er twee keer 'geen verschil van mening' in één persverklaring staat, ga er dan blind vanuit dat er een groot verschil van mening bestaat.

In Ajax' persverklaring van woensdag 20 oktober stonden ook leugens. Citaat: Louis van Gaal heeft vorige week zaterdag 16 oktober 2004 zijn verzoek tot ontslag ingediend bij de directie van Ajax. Na uitvoerig intern beraad en overleg met Louis van Gaal zelf, hebben directie en de Raad van Commissarissen van Ajax gisteravond besloten dit verzoek te honoreren.

Niet waar! Louis van Gaal verzocht al op woensdagavond 13 oktober om zijn contract te laten ontbinden. Op zaterdagmorgen 16 oktober om tien minuten voor 11 wist de technisch directeur dat zijn verzoek was aanvaard.

Het was de bedoeling dat het beursgenoteerde Ajax op woensdag 23 oktober, daags na de wedstrijd tegen Maccabi Tel-Aviv, een persconferentie zou beleggen om het nieuws bekend te maken. Alleen vertelde iemand het zaterdag 16 oktober al meteen tegen Frits Barend, ik gok Ronald Koeman. Barend beloofde het embargo niet te schenden tot dinsdag na de CL-wedstrijd en kwam toen met zijn heerlijke primeur. Brave, maar naïeve Louis hield al die tijd zijn kaken stijf op elkaar en zag uitgerekend diens mediavijand nummer 1 met zijn opstappen scoren.

Ajax is niet de enige club, hoor, die bestaat uit liegen en lekken. Maar laten we zeggen dat ze er nergens zo weinig moeite mee hebben als in de Arena. Dat zie je het best aan Arie van Eijden. Ik ga niet snel op uiterlijk af, maar bij hem kun je gewoon niet anders. Eén blik op de geparfumeerde algemeen directeur en je weet dat je van hem nooit iets moet aannemen, laat staan de beste man vertrouwen.

Kijk maar hoe het is afgelopen met Louis van Gaal. Van Eijden had Van Gaal kunnen steunen, maar koos na 'Bayern' de zijde van Koeman. Het siert Koeman trouwens dat hij aan Van Gaal heeft bekend dat hij in deze zaak misbruik heeft gemaakt van het feit dat hij populairder is dan Louis. Maar het zou de trainer nog meer sieren als hij dat openlijk eens zei. Suggestie? Bij Barend en Van Dorp misschien?

Maar echt afvallig was Van Eijden. Als hij afgelopen zomer nou gewoon miljoenen ter beschikking had gesteld voor een nieuwe spits, in het belang van Ajax. Maar Van Eijden geilt op mooie jaarcijfers. Fijn, we weten nu dat Ajax winst heeft gemaakt, maar waarom wordt die winst (of een deel van Ajax' kapitaal van bijna 80 miljoen euro) in juni niet in pakweg spits Berbatov geïnvesteerd? Van Gaal en Koeman wilden dat, maar de algemeen directeur zat, als ware hij Scrooge zelve, op zijn geld. Kwalijk gevolg was dat er geen tijd meer was om een spits van klasse te kopen toen Ibrahimovic plots vertrok.

Bijna alle media hebben terecht geconstateerd dat hij, Arie van Eijden, de grote schuldige is. Hij had de compromisloze Van Gaal een jaar geleden namelijk nooit mogen aanstellen als technisch directeur. Toch zit Van Eijden machtig in het zadel. Moeiteloos heeft hij zich ontdaan van Louis (die natúúrlijk als een olifant door een porseleinkast raasde, zich veel te dominant opstelde en wrevel opwekte, maar wél het geweten van de club was) En zo wordt Ajax na een paar nederlagen plotseling de club van de gulden middenweg. Ajax durft niet meer uit te spreken dat op termijn de Champions League moet worden gewonnen, Ajax is niet meer verplicht om onderscheidend (mooi) te voetballen. Ajax is onder Arie van Eijden, John Jaakke en vooral Ronald Koeman een polder(model)clubje geworden. Geen kapsones, geen allure, geen idealisme. De opportunisten Arie van Eijden, John Jaakke en Ronald Koeman hebben Ajax in een paar weken tijd verkwanseld. Aan hoofd en houding zie je bij die drie dat je met echte 'overlevers' hebt te maken. U kent die types wel uit uw eigen omgeving. Ze zijn buigzaam, opgewassen tegen stormen en orkanen. Ze zijn glad als een aal in een emmer snot. Maar hoe moet het als er van die drie straks toch echt nóg iemand moet sneuvelen?


Door Hugo Borst in het AD van 23-10-2004
« Laatst bewerkt op: 1 januari 1970, 00:00:00 door superjari »

Offline lostdragon

 • Toeschouwer
 • *
 • Berichten: 204
 • Reputation: +0/-0
  • Bekijk profiel
  • http://www.gundealer.nl/koop.php?id=203
(Geen onderwerp)
« Reactie #1 Gepost op: 25 oktober 2004, 18:04:30 »
Hugo heeft in deze column groot gelijk!!
« Laatst bewerkt op: 1 januari 1970, 00:00:00 door lostdragon »

Offline Lizard J

 • Toeschouwer
 • *
 • Berichten: 86
 • Reputation: +0/-0
  • Bekijk profiel
  • http://
(Geen onderwerp)
« Reactie #2 Gepost op: 29 oktober 2004, 09:49:35 »
Tot dusver heeft Van Eijden drie mensen 'geliquideerd'.

Cruijff
Adriaanse
Van Gaal

Allemaal types die niet bekend staan als buigzaam, maar wel zonder twijfel deskundig zijn.

Toeval? Ik denk het niet.
« Laatst bewerkt op: 1 januari 1970, 00:00:00 door Lizard J »