Nederlands > Overige Ajax Topics

Aankopen winterstop transferperiode 2012

(1/9) > >>

Zonneveld:
Is de selectie in evenwicht? Moeten er spelers gekocht worden? Bespreek hier wat je van de huidige selectie vind.

Principal2000:
2 goede buitenspelers, linkerverdediger en als er nog geld is een centrale verdediger (of verdediger die zowel links als centraal sterk is). Maar ik had deze versterkingen al sinds het begin van het seizoen erbij willen zien. Nu wordt het plaats 3 of met wat geluk 2 op het eind van de race.

Langevent:
Aankopen die wellicht goed zouden kunnen uitpakken.

Deze winterstop:

Christian Chivu
Ook al blijft Vertonghen, gewoon halen, kan je Vertonghen doorschuiven naar het middenveld of linksback zetten, Chivu blijft goud waard

Logan Bailly
Borrussia Mon'Gladbach keeper, ik vind Vermeer en Cillessen niet goed genoeg. Zal niet te duur zijn, is een ervaren keeper die nog wel wat jaren meekan. Bailly is groot, sterk en beheerst de Nederlandse taal.

Van Buyten
Door een aflopend contract niet meer heel duur. Zal wel een behoorlijk salaris vragen, maar is onbetwist van meerwaarde voor Ajax.

Alex (Huur)
Bij Chelsea is hij op een zijspoor beland. Wellicht als Ajax slim en snel handelt dat ze hem een half jaartje kunnen huren. Met Alex achterin wordt Ajax kampioen mits de tegenstanders enige punten laten liggen. (Wat alleen bij PSV een moeilijke zaak kan worden)

Aankomende zomer:
Chivu (Transfervrij)
Van Buyten (Transfervrij)
Gouweleeuw (Groot talent)
Janmaat (Transfervrij)

Opvallend aan mijn voorstellen:
Geen middenvelders, daar hebben we er genoeg van.
Geen Aanvallers, klopt, we hebben 3 spitsen en buitenspelers voldoende. Het is belangrijk dat Mickey ook gaat leren voetballen met z'n zwakke been en dat de Boer Serero vaker inzet op zijn positie. Kan daar prima uit de voeten en zo ervaart Mickey ook nog enige concurrentie.

Een keeper?
Ja, een keeper, Cillessen is nog lang niet klaar, Vermeer schrijf ik af, hij is gewoon geen meevoetballende coachende keeper, iets wat je bij Ajax wel nodig hebt.

Je kan deze winterstop voor 3-5 miljoen klaar zijn en dan heb je een nieuwe keeper en een nieuwe centrale verdediger die op het niveau meekan. Deze aankopen (en met name de verdedigers) kunnen een garantie vormen voor het kampioenschap.

Zijn deze aankopen niet te hoog gegrepen?
Wellicht, maar niet geschoten is altijd mis. Daarbij is Van Buyten al 33 en denk ik niet dat hij van plan is te vertrekken naar Anzhi. Chivu is sympathiek en wilt wellicht nog wel een keer terug komen. Bailly: is Mon'bach beter dan Ajax?

Alex? Deze kans is klein, maar niet onmogelijk, gewoon proberen. Villas Boas wilt hem niet meer opnemen.

the real one:

--- Citaat van: Langevent op  2 januari 2012, 23:38:13 ---Aankopen die wellicht goed zouden kunnen uitpakken.

Heeeeel verhaal.

--- Einde van citaat ---

Je zegt op een gegeven moment dat Cilissen en Vermeer niet goed genoeg zijn. Buiten het feit dat ik sowieso vind dat bijvoorbeeld Cilissen niet eens een echte kans gehad heeft tot nu toe, vorig seizoen heb ik niet of nauwelijks iets negatiefs gehoord over Vermeer toen hij aan het einde Ajax er doorheen trok. Dit seizoen loopt het allemaal wat minder, maar om hem dan meteen af te schrijven gaat mij toch wat ver. Maar goed, das mijn mening.

Echter wat ik dan verbazend vind aan je verhaal is dan (na te hebben gelezen dat de keepers niet goed genoeg zijn) het volgende:


--- Citaat ---Geen Aanvallers, klopt, we hebben 3 spitsen en buitenspelers voldoende. Het is belangrijk dat Mickey ook gaat leren voetballen met z'n zwakke been en dat de Boer Serero vaker inzet op zijn positie. Kan daar prima uit de voeten en zo ervaart Mickey ook nog enige concurrentie.
--- Einde van citaat ---

Ja, die hebben we misschien wel voldoende, maar zijn die allemaal wel goed genoeg dan?

Boerrigter? oke.
Sulejmani? Oke.

Maar Lukoki, Serero, Ozbiliz, Ebecilio, Geen van vieren vind ik (momenteel) goed genoeg.

Daarnaast wil je voornamelijk de defensie verbeteren.

Wat is er mis met de defensie tot nu toe dit seizoen? Ik niet snap hoor, maar we spelen gewoon met dezelfde defensie als waar we vorig seizoen kampioen mee geworden waren.

Wiel, Toby, Jan en Boilesen is gewoon een zeer degelijke achterhoede voor de Nederlandse competitie. Naar Internationale wedstrijden moet je heel niet kijken, zeker geen CL, want daarvoor hebben de Nederlandse clubs in totaliteit gewoon te weinig kwaliteit.

Als Vertonghen en Wiel weggaan, moet het juist de bedoeling zijn om weer jeugdspelers in te passen.

Spoon:
Zelf denk ik wel dat Ajax een opvolger moet gaan zoeken voor van der Wiel en eventueel voor Vertonghen, al is van Rhijn misschien wel de juiste opvolger van hem.

Wat ik vooral mis in deze selectie is ervaring. In het begin dacht ik niet eens dat het weg vallen van de Zeeuw erg zou zijn maar ik denk nu achteraf daar toch anders over. Op een of andere manier was hij toch een bepaalde drive op het middenveld. Iets wat ik mis bij Janssen. Aanvallend zijn we op het middenveld echt niet sterker geworden dankzij Janssen en verdedigend zeker zwakker, hij is traag en verdedigt amper mee. De Zeeuw vond ik altijd een hard werkende kracht binnen de ploeg. Een Lodiero zou ook op de plaats van Janssen kunnen spelen maar ook in hem zie ik niet de ervaring, rust en verdedigende kwaliteiten.

Achterin is er inderdaad weinig tot niets veranderd ten opzichte van vorig jaar. Hoe komt dat? Toch vanwege dat verzwakte middenveld vind ik. Natuurlijk hebben de blunders van Vermeer ook wel eens de nodige punten gekost maar het komt niet standaard door hem. Ajax weet nu dat van der Wiel gaat vertrekken, dus kan men op zoek naar een vervanger die wellicht in Nederland te vinden is bij SC Heerenveen. Janmaat word transfervrij maar echter Feyenoord en PSV zitten ook achter hem aan. Maak hem belangrijk en zorg er voor dat je de beste salaris wensen hebt zodat je hem volgend seizoen onder contract hebt staan.

Voorin zijn we in mijn ogen zelfs sterker geworden dan na de winterstop van vorig seizoen. Natuurlijk was de aanval met Suarez sterker bezet maar na de winterstop vond ik ons aanvallend een stuk minder. Ebecilio heeft het een periode goed gedaan maar is een weinig verrassende buitenspeler. Met Boerrigter hebben we een nieuwe topper in huis alleen heeft hij de pech dat hij een blessure heeft gehad, even als Sigthorsson. Beide waren in vorm voor hun blessure. Dat heeft ons ook zeker wat punten gekost. Een echte diepe spits lijkt me welkom. Bulykin is een leuke spits voor als we een doelpuntje nodig hebben in het laatste kwartier maar meer ook echt niet. De Jong is totaal geen spits maar pikt wel zijn doelpunten mee.

Dan kan ik nog kort zijn over de keepers, Vermeer is een hele aardige doelman maar is erg excentriek. Hierdoor krijg je denk ik zo'n tien onnodige doelpunten per jaar tegen. Hij is nog jong en moet nog veel leren. Stekelenburg stond ook wel eens per discussie en uit eindelijk is hij een hele goede opvolger van Edwin van der Sar gebleken. Tot nu toe vind ik Vermeer daar nog lang niet toe in staat maar hij heeft ons vorig seizoen zeker op de been gehouden en verdient daardoor veel krediet (bij mij). Cillessen is een heel groot talent en keepte bij NEC zeer sterk. Ook hij zal fouten maken maar daardoor word een keeper alleen maar sterker (in de meeste gevallen), vooral mentaal.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie